Datums Mozaieken bekend! Schrijf je nu in...

Actie 'Kinderschoenen voor Lesbos'

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 18:14

Op 2 januari was er een korte ceremonie in de Geerteskerk. Janneke Herweijer en Andre Elting hielden een toespraak en de klok luidde 500 seconden.

 

Een week later mochten we maar liefst zestig bananendozen vol met schoenen (geschat 900 paar) afleveren bij hulpverleningsorganisatie GAIN in Sleeuwijk. Zij verzorgen het transport naar Lesbos in combinatie met andere hulpgoederen. Binnenkort verschijnt er een filmpje van de actie (met dank aan Wigman van Dijk). Hart & Ziel heeft als motto: Zoeken, Vieren, Doen! Mooi hoe we in deze actie samen mochten werken met andere “partijen” uit politiek en samenleving!

Bedankt voor de samenwerking: Andre Alting, Casper Weekhout, Wigman Van Dijk, Fieke van Asseldonk, Geerteskerk, Global Aid Network, alle scholen, alle kinderen, MGB Vlissingen!

 

Een héleboel bananendozen!

Ondanks alles wat er niet kan, heeft Hart & Ziel toch mee kunnen werken aan een hartverwarmende actie! Op initiatief en met medewerking van Andre Alting en Casper Weekhout (actief voor Groen Links maar “particulier betrokken”) hebben we kinderschoenen ingezameld voor de vluchtelingen op de Griekse Eilanden.

 

Het doel was 500 paar schoenen op te halen en daarmee ook aandacht te vragen voor de oproep om 500 kinderen op te nemen in Nederland, die in erbarmelijke omstandigheden op Lesbos moeten verblijven. De actie werd zo net voor de lock down gelanceerd. Een slechte timing....echter:

Dankzij de vlotte medewerking van scholen en natuurlijk de kinderen en ouders werden er in rap tempo véél bananendozen gevuld. Ook was er nog een enthousiaste Zeeuwse marktkoopman (Peter van Vliet) die de markt van Berkel en Rodenrijs wist te mobiliseren.


«   »