• Hoopvol naar betere tijden waarin we weer op de ‘normale’ manier bij elkaar kunnen komen, maar ook met het uitgangspunt dat dat nog wel even kan duren hebben we besloten om activiteiten te blijven plannen.
  • Voor alle activiteiten houden wij ons aan de (dan) geldende corona-maatregelen.
  • Dit kan betekenen dat activiteiten vervallen of verplaatst worden. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Het lied van de Liefde ( 3 juni 19:30)

Zangeres Liesbeth Franken brengt een programma getiteld ‘Het Lied van de Liefde’. Ze put haar repertoire o.a. uit Jiddische en Sefardische traditionals, Franse chansons en Latijns-Amerikaanse liedjes. Dit alles vormt een aanloop naar een klankschaalmeditatie, waarin gebruik gemaakt wordt van poëzie. De rode draad in dit programma is het thema ‘liefde’ in al haar gedaantes: gehoopte liefde, verloren liefde, dankbare liefde, liefdesverdriet.

 

Liesbeth Franken volgde de deeltijd-muziekvakopleiding aan het Brabants Conservatorium en studeerde zang bij Francine Fregeres. Ze specialiseerde zich verder bij Françoise Semellaz in Parijs en bij Ank Reinders. Samen met Mar van der Veer en met Henk Franken maakte ze de cd ‘Mi Coraçon’ met Jiddische en Sefardische liederen. De laatste tijd voert ze themaconcerten uit met Mar van der Veer en Josée van de Putte. Voorbeelden hiervan zijn ‘Het lied van de pelgrim’ en ‘Van donker naar licht’, een programma na de dodenherdenking op 4 mei. Liesbeth Franken is als cantor verbonden aan de monastieke pioniersplek Kloosterwelle.