Herdenkingszaterdag

Het is een goed gebruik in delen van de protestantse kerktraditie om de “laatste zondag van het kerkelijk jaar”, de zondag voor Advent, om de mensen te herdenken die in het afgelopen jaar zijn overleden. Vergelijkbaar met het wellicht meer bekende Allerzielen uit de Katholieke stromingen. Met het voorlezen van hun namen gedenken we hen en daarnaast denken we in die dienst, mede met het aansteken van kaarsen, aan de andere mensen die we al langer moeten missen. Dit jaar valt dat op zondag 20 november.

Hart & Ziel Kloetinge wil in samenwerking met de Geerteskerk van Kloetinge op zaterdagmiddag 19 november een plek bieden voor iedereen van binnen en buiten de kerk, van binnen en buiten Kloetinge om op eigen wijze stil te staan bij die persoon of bij datgene die wordt gemist.

De kerk is zaterdag vanaf 15:00 tot 17:00 uur geopend. Er is tijd en ruimte voor rust, voor overdenken en om een kaars aan te steken. Er zal rustige live -muziek zijn en er worden tussendoor gedichten voorgedragen.
De muziek wordt verzorgd door Da Capo (Cisca Zuurveld op Dwarsfluit en Renske Breeman op Harp) en Edwin Pieterse (vleugel). 

Er is ook de mogelijkheid om een gedenksteen te maken/versieren. Deze kan meegenomen worden naar huis of op een gedenkplek gelegd worden. 

(een van de voorgelezen gedichten:)

Ik noem jouw naam 

Als ik denk
Dan hoor ik jouw naam
Als ik slaap
Droom ik jouw naam
In hoe ik nu leef
Beleef ik jouw naam
In mijn verdriet
Betraan ik jouw naam
Uit machteloosheid
Schreeuw ik jouw naam

Soms, heel alleen
Verwerk ik jouw naam
Met al mijn liefde
Koester ik jouw naam
Hier dichtbij me
Voel ik jouw naam
In deze saamhorigheid
Vertel ik jouw naam
Opdat je zult weten
Dat ik je niet zal vergeten

Zacht noem ik jouw naam…

Leonita Gerssen

(https://www.facebook.com/Afscheidsgedichten)