Ligconcert op 17 maart.

 

Op donderdag 17 maart vindt in de Geerteskerk in Kloetinge een ligconcert plaats: Joram Feitsma en Piter-Jan Goodijk nemen je  ruim een uur lang mee in een muzikale reis met neoklassieke pianomuziek en heldere koperklanken.  Het concert is onderdeel van de ‘CHURCES’ tour, waarbij ze komende maanden bijna maandelijks een kerk aan doen. Entree is €15, aanvang 20:30u en aanwezigen wordt gevraagd zelf een matje of ligstoel mee te nemen.  

Joram en Piter-Jan leren elkaar ruim 10 jaar geleden kennen via studie; ze zijn dan beiden al volop muzikaal actief.| Inde loop der jaren beginnen ze steeds meer samen muziek te maken

Het ligconcert is een principe dat al jarenlang bestaat en met name gebruikt wordt voor meditatieve concerten. Het principe is dat bij een ligconcert alle focus uitgaat naar de essentie van de muziek. Het concert  is bijna een trance-achtige flow waar je je als publiek in mee kan laten voeren. Juist omdat je (ontspannen) ligt geeft de muziek je de gelegenheid om tot jezelf te komen en je eigen, muzikale reis te maken: ondersteund door de muzikanten.  

Meer vertellen zou zonde zijn, het gaat vooral om je eigen ervaring; we hopen dat jullie het mee komen beleven de 17de in Kloetinge! 

De muzikanten:

Joram en Piter-Jan leren elkaar ruim 10 jaar geleden kennen via studie; ze zijn dan beiden al volop muzikaal actief.| Inde loop der jaren beginnen ze steeds meer samen muziek te maken.

"Na zijn debuutalbum under (2019) bracht Joram Feitsma bij het Berlijnse label Bigamo Music dit jaar zijn tweede album Flux (2021) uit. Joram speelt en componeert minimalistische, meditatieve stukken met een warme, melancholische en soms schurende ondertoon. Liefhebbers herkennen invloeden van Philip Glass, Nils Frahm en Olafur Arnolds. In de 'Churches' tour werkt hij samen met Piter-Jan Goodijk op koper in de vorm van een ligconcert. De mysieke stilte van de kerk in combinatie met de neoklassieke pianomuziek en de heldere tropmet maken de concerten tot een overgetelijke ervaring."