Taizé Vieringen

Taize-Viering Geerteskerk

De wintereditie van de Taíze viering komt er weer aan:

Zondag 6 november om 19:30, Geerteskerk Kloetinge.

Houdt u van samen zingen?
Neem dan ook deel aan Zingen in Verbondenheid, dit als voorbereiding op de Taize-dienst. Zangervaring is niet vereist. Zie hieronder informatie over zowel Taize-vieringen als Zingen in Verbondenheid.

 

Zingen in Verbondenheid

Houdt u van samen zingen? 

Op weg naar de Taizé-viering in Kloetinge

Een zangavonden van Zingen in Verbondenheid o.l.v. Nico Dekkers, ter voorbereiding van de Taizé-viering, nu gepland op zondag 6 november..

Tijdens de voorbereiding studeren we een aantal Taizé-liederen veelal meerstemmig in; daarbij zal je ook de meditatieve sfeer van Taizé al kunnen ervaren.

Wil je dat meebeleven, kom dan meezingen !

Zangervaring is niet vereist.

Data:  vijf woensdagen 5, 12, 19, 26 oktober en 2 november 2022

Tijd:      van 19.30 tot 21.00 u

Plaats: Doopsgezinde Kerk, Westwal 41, Goes.

Kosten: € 15 voor de gehele serie;

Aanmelden bij zingeniv@gmail.com

Of bij Marianne Dekkers op 06-2262 5825

Het is de bedoeling dat de gehele serie wordt mee gedaan.

zie ook www.dggoes.doopsgezind.nl www.nicodekkers.nl

 

Taizé

In het voorjaar en in het najaar is er in de Geerteskerk een viering in de stijl van Taizé. De oecumenische broedergemeenschap in het Franse Taizé is al een halve eeuw bekend als belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren en ook volwassenen uit geheel Europa. De stijl en sfeer van de vieringen van Taizé worden gekenmerkt door eenvoudige liederen op korte teksten, de verstilling en het grote accent op meditatie. De meditatieve liederen helpen om afleidende gedachten tot rust te laten komen en de tekst van het lied tot ons te laten doordringen.

De grondgedachte in de liederen is dat iedereen mee kan zingen. Dikwijls laat Gods stem zich slechts horen in een fluistering, in een ademtocht van stilte. De stilte in een Taizéviering is daarom van wezenlijk belang, er is een korte stilte en een lange stilte van een minuut of acht.

Het meditatieve karakter wordt ondersteund door de aankleding van de koorruimte, de liturgische schikking en de kaarsen. Voor meer informatie over Taizé, zie www.taize.fr/nl