Feestelijke opening tentoonstelling “Het mooiste lied”op 12 juni: 14.30u +  concert van Mariëtte Everse & Vrienden

Opening: 12-6 14:30 uur

Op zaterdag 12 juni zal in de Geerteskerk te Kloetinge, met een slordige 15 maanden vertraging eindelijk de tentoonstelling Het Mooiste Lied worden geopend. Na een inleiding op de tentoonstelling is er een concert met diverse muzikanten samengebracht door Mariëtte Everse:

Corine en Evy-Janne Oele - dwarsfluit

Ruben Oele - saxofoon

Joëlle en Lucas Wisse - vleugel

Mariëtte Everse - orgel en vleugel.

De Toegang is gratis

Ook te volgen en terug te kijken via: Kerkomroep

---------------------------------------------------------------------------

Dit jaar is van  juni t/m september  de expositie ‘Het Mooiste Lied’ te bezichtigen in de Kloetingse Geerteskerk.Hooglied heet in het Hebreeuws Sjier Hasjiriem: het Lied der Liederen. Bij dit thema zijn kunstwerken van drie Zeeuwse kunstenaressen uitgekozen.

Jopie Minnaard maakte speciaal voor deze tentoonstelling zes aquarellen rond het boek Hooglied. Voor haar was dit een terugkeer naar een eerder project, waarin zij de Zuid-Bevelandse vertaling van het Hooglied ‘Waèr a 't arte vol van is…’, illustreerde.

Schilderen betekende voor Marja de Lange: een eigen wereld scheppen met vorm en kleur, een ruimte creëren waarin objecten en figuren zich in een nieuwe werkelijkheid laten combineren, losgedroomd uit een eigen bestaanswereld, niet gehinderd door zwaartekracht. Samen met Eeuwout van der Linden schreef zij over het Hooglied het boek ‘Als een zegel op je hart’.

Frida van Overbeeke werkt met verschillende technieken en materialen. In deze expositie zijn beelden in brons te zien. Haar beelden zijn bijna altijd figuratief en beelden de manier waarop het menselijk lichaam uiting geeft aan emotie en gevoelens, uit. Haar beelden vormen daarmee een prachtige illustratie bij het Hooglied.

Rond de expositie zijn de volgende activiteiten ingepland:

  • Verhalen over bruid en bruidegom, over God en zijn volk. Verhalen over spel en overspel, over gevaarlijke kleine vossen die de wijngaard bederven… met Heleen Pasma op 17 juni
  • Rabbijn Marianne van Praag vertelt over haar reis met het Hooglied ( nader te bepalen datum)
  • Het ‘Lied van de Liefde’ met Liesbeth Franken datum nader te bepalen

 

Verdere informatie:

Openingstijden: woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00.

Voor groepen kan eventueel buiten de vaste openingstijden een afspraak gemaakt worden.

Speciaal voor de expositie is een herdruk van ‘Waér a 't arte vol van is…’, gemaakt. Een Zeeuwse bewerking van Hooglied door de vertaalgroep van ’t Kerkje van Ellesdiek met illustraties van Jopie Minnaard. 

Het boek, a € 15,  kan bij de bezichtiging van de expositie gekocht worden of worden besteld via (info@hartenzielkloetinge.nl). Tijdens de expositie is er een boekentafel over Hooglied in de kerk.