Inzamelingsactie Voedselbank: Groot Succes !

Start Hart&Ziel: actie voor de Voedselbank De Bevelanden

Erg blij zijn wij het met het verloop van onze eerste activiteit: de inzameling voor de Voedselbank de Bevelanden. Op 27/28/29 november zamelden we levensmiddelen in op Kloetinge bij Bakker Boer en de Geerteskerk.
Hiermee wilden wij de actie die de diaconie van de Geerteskerk al jaren binnen de kerk van Kloetinge houdt, oppakken met heel het dorp.

 

Meer dan 35 boodschappenkratten konden gevuld worden. De melkbus bracht 484 euro op en de collecte op zondag in de kerk nog eens €160.

De Voedselbank was zeer ingenomen met deze bijdrage en ook de werkgroep Hart en Ziel wil dit zeker volgend jaar weer herhalen. Ook de reacties van mensen die hun boodschappen kwamen brengen waren erg bemoedigend.

De werkgroep wil na deze start meerdere initiatieven gaan ontwikkelen, wanneer de coronamaatregelen dat toelaten. Er wordt nagedacht over een expositie van Zeeuwse kunstenaars, lezingen en maaltijden. In januari staat een wandeling gepland. Meer informatie volgt.

--------

Inzamelingsactie voor Voedselbank “De Bevelanden”

Ieder jaar wordt in de Geerteskerk een dienst gehouden waarin wordt stilgestaan bij alles waarvoor we dankbaar kunnen en willen zijn. Traditioneel heet dit binnen de landelijke kerk “Dankdag voor gewas en arbeid”. Van oorsprong was dit naar aanleiding van de gewassen van het land die weer geoogst waren, maar gaandeweg heeft dat een breder karakter gekregen. Voorafgaand aan deze kerkdienst wordt er in de Geerteskerk in Kloetinge al jaren een inzameling gehouden voor Voedselbank “De Bevelanden”.

Aan ieder bezoeker wordt dan gevraagd om houdbare levensmiddelen mee te nemen naar de kerk, bestemd voor de Voedselbank. Deze actie levert altijd veel op en de Voedselbank is erg blij met deze bijdrage. We willen nu graag deze actie verbreden en samen oppakken met alle bewoners van ons mooie dorp.

Nog meer dan in andere jaren moeten mensen een beroep doen op de Voedselbank, omdat ze niet uitkomen met hun geld. De coronacrisis heeft dit voor diverse mensen nog moeilijker gemaakt. De coronacrisis doet eigenlijk een  beroep op ons allen om de Voedselbank met name in deze periode te helpen met het verstrekken van voedsel.

Op vrijdagochtend 27 november en op zaterdagochtend 28 november staan we in een kraam bij Bakker Boer en kunt u de levensmiddelen bij ons inleveren.

Verder is de Geerteskerk open op zaterdag 28 november van 13:00 – 17:00 uur en kunt u ook hier uw houdbare levensmiddelen* inleveren. Als u tussen 15:00 en 16:30 uur komt, kunt u genieten van mooi piano- en orgelspel van Mariëtte Evers met haar dochter Judith op de harp.

Zowel in de kraam als in de kerk zal een collectebus staan waarin u  een bijdrage kunt geven voor de Voedselbank. Hiermee kunnen zij weer levensmiddelen kopen als aanvulling op de pakketten. Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage bij ons in te leveren, kunt u ons bellen (06-21969066, Peter Eversdijk) en dan komen we het bij u ophalen.

* Bij houdbare levensmiddelen kunt u aan de volgende artikelen denken:

  • Houdbare melk                                    - Rijst, macaroni, spaghetti
  • Blikken of potten met groente           - Mix voor bami, nasi of spaghetti
  • Meel, bloem, pannenkoekmix           - Koffie, thee, suiker
  • Leverpastei, pindakaas,hagelslag     - Ontbijtkoek, evergreen, biscuit
  • Soep in pakjes of blik