Naast alle activiteiten van Hart & Ziel zijn er in de kerk van Kloetinge ook nog regelmatig concerten en lezingen die georganiseerd worden door andere organisaties. We houden u graag op de hoogte van wat er allemaal nog meer te doen is.

De komende kerkdiensten rondom kerst: 

Zondagavond, Kerstavond, 22:00 uur. Janneke Herweijer gaat voor, medewerking van onze eigen cantorij + Cynthia en Gijs Westerlaken van de Heuvel op klarinet en euphonium. Met Niels Eversdijk op orgel. Na de kerkdienst ontmoeting met glühwein, warme chocolademelk en wat lekkers.

Maandagmorgen, 25 dec, Eerste Kerstdag, 10:00 uur, Janneke Herweijer gaat voor in deze dienst met mooie kerstliederen en een verhaal voor de kinderen. Met medewerking van Brassband Excelsior & Brassband Middelburg. René Nijsse op orgel.
Koffie & thee na de dienst.

www.pknkloetinge.nl

Zondag 10 december: Wereldlichtjesdag

Geerteskerk, 18:15 uur

Elk jaar branden op de tweede zondag van december om zeven uur ’s avonds mensen wereldwijd kaarsjes ter nagedachtenis aan alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Op dat moment is heel voelbaar dat je niet alleen bent met je verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, en er wordt inmiddels wereldwijd gevolg aan gegeven. Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er op Wereldlichtjesdag dus een etmaal lang steeds ergens anders op de wereld kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Voor meer informatie: wereldlichtjesdag | (wereldlichtjesdaggoes.nl)

Ook op zondag 17 december, om 16:00 uur, 
de andere klassieker: het concert van Excelsior

Traditiegetrouw verzorgt Brassband Excelsior uit Kloetinge  op 17 december een kerstconcert in de Geerteskerk. Dit jaar in nauwe samenwerking met Brassband Middelburg. Het programma omvat naast bekende kerstmuziek ook prachtig wat minder bekend werk dat uitstekend past bij Kerstmis. Daarnaast zullen enkele muzikanten van beide verenigingen te horen zijn in aansprekende solowerken. De muzikale leiding is in handen van Joeri Van hove.

Brassband Middelburg en Excelsior Kloetinge hopen op veel belangstelling om zo, een week voor kerst, alvast in de sfeer te komen. 

Tijdens de kerstnachtdienst staan beide bands gezamenlijk in Middelburg en op kerstmorgen samen in de Geerteskerk.

Brassband Excelsior Kloetinge

 

Kamerkoor Musica Cordis : Lessons & Carols, zondag 17 december, 20:00 Geerteskerk

Musica Cordis brengt de traditionele Lessons & Carols!
In Bijbellezingen (lessons), gedichten en bijpassende liederen (carols) klinkt het kerstverhaal, dat op deze manier in zijn meest pure vorm beleefd kan worden.

Ook is er ruimte voor samenzang, o.a. in de processieliederen, wanneer het koor met kaarsen de kerk binnenkomt en aan het eind weer verlaat.
Het koor staat onder leiding van Jan Hut met medewerking van organist Rien Balkenende.