Spiritueel café

Zondag 17 maart en 14 april 2024 zijn de volgende middagen Spiritueel Café. 15:00 / 17:00 uur

Hart en Ziel Kloetinge organiseert weer een Spiritueel Café. We willen elkaar ontmoeten om in gesprek te gaan rondom thema's die centraal staan in ons leven; zingeving, verdieping, verwondering of de zoektocht daarnaar (vandaar: spiritueel). Dat doen we bij voorkeur in een aantrekkelijke en warme omgeving die voor iedereen toegankelijk is (vandaar: café).

 

Op zondagmiddag 14 april willen we samen het Etty Hillesumhuis bezoeken in Middelburg. 

In 1914 werd de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum aan het Molenwater in Middelburg geboren. 

Etty werd in 2017 uitgeroepen tot grootste Middelburger aller tijden. Dat is niet zomaar! Met haar dagboeken en Westerborkbrieven heeft zij een niet te onderschatten werk nagelaten dat een bijzondere rol inneemt binnen de getuigenissen van de Shoa.

In het geboortehuis van Etty krijgen we een rondleiding, een toelichting op de expositie en kijken we een film.

We doen dit op zondagmiddag 14 april a.s. van 15.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen € 12,50 per persoon (incl. koffie/thee). Vervoer vanuit Kloetinge kan eventueel geregeld worden. Mocht u zelf willen rijden en nog iemand mee kunnen nemen dan horen we dat ook graag. We hopen zo een mooie groep te kunnen vormen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 april bij Rian Duininck via de mail: hrm@duininckconsult.nl

Home - Etty Hillesum Huis

================================

 

Op 17 maart was het thema duurzaamheid.

Wat valt er onder dit hele brede onderwerp, wat kan je zelf doen en welke dilemma’s kom je tegen bij het maken van keuzes? We bekeken en kozen dilemma's in de interactieve film De Eeuw van Mijn Opa | Interactieve Klimaatfilm. Daarna maakten we een praatplaat en gingen in gesprek.

We ontmoeten elkaar van 15.00 tot 17.00 uur bij Op ’t Hof Olmenstein, Abbekindersezandweg 21 in Kloetinge.

We vragen hiervoor een bijdrage van € 7,50 (incl. koffie/thee). Opgeven kan tot uiterlijk 14 maart bij Rian Duininck via de mail: hrm@duininckconsult.nl

 

 

 

============================================================================

Een aantal keer per jaar willen we elkaar ontmoeten om met elkaar in gesprek te gaan rondom thema's die centraal staan in ons leven, zingeving, verdieping, verwondering en of de zoektocht daarnaar (vandaar: spiritueel).Dat dan doen we bij voorkeur in een in aantrekkelijke en warme omgeving die voor iedereen toegankelijk is (vandaar: café). 

We hebben onder andere stil gestaan bij het gedachtengoed van Etty Hillesum, levensvragen beantwoord met input van Herman Finkers en gingen ook in gesprek over Dirk de Wachter zijn visie.

Moet je met elk mens kunnen omgaan? - Levensvragen met Dirk de Wachter (youtube.com)

En gingen in gesprek over de gejaagdheid van het bestaan aan de hand van de documentaire van Ds Ad van Nieuwpoort: Hier ben ik - 2Doc.nl