Naast alle activiteiten van Hart & Ziel zijn er in de kerk van Kloetinge ook nog regelmatig concerten en lezingen die georganiseerd worden door andere organisaties. We houden u graag op de hoogte van wat er allemaal nog meer te doen is.

Mysterieuze Maria Magdalena Avond in Kloetinge.

Op Zaterdag 14 oktober om 20:00.

Met auteurs Geert Kimpen, van Ik, Maria Magdalena en Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg, auteurs van De Magdalena Codex

Auteurs Jeroen Windmeijer, Jacob Slavenburg en Geert Kimpen houden ervan om in verborgen religieuze geschiedenissen te duiken en daarvan verslag te doen in hun boeken. Daarnaast hebben ze alle drie ook een bijzondere passie voor Maria Magdalena, die mysterieuze vrouw uit de bijbel die schrijvers blijft inspireren.

Op deze bijzondere en eenmalige avond in Zeeland, nemen deze drie schrijvers je mee in hun enthousiasme voor het schrijven in het algemeen en de cultuur-historische achtergrond van Maria Magdalena in het bijzonder.

Deze drie schrijvers delen hun bevindingen, stappen over de verschillen heen in hun verbondenheid voor Maria Magdalena.

En natuurlijk wordt de vrouw ook gepresenteerd door schrijfster Michelle Shanti, die middels een meditatie Maria Magdalena langs binnen doet ervaren.

Een avond om niet te missen.

Adres: Geertesplein 24, Kloetinge.

Boekhandel De Koperen Tuin verzorgt de boekverkoop.

Reserveer hier uw plaatsen: Mysterieuze Maria Magdalena avond - Hipsy

https://hipsy.nl/event/18301-mysterieuze-maria-magdalena-avond

Zaterdag 4 november: jubileum concert Vocaal Ensemble Cantare

Vocaal Ensemble Cantare bestaat dit najaar 30 jaar. Dit gedenkwaardige jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we twee jubileumconcerten:

4 november om 20.00u in Kloetinge
11 november om 15.00u. in Middelburg.

We brengen een bijzonder programma met daarin een selectie uit het repertoire van de afgelopen 30 jaar. Werken van o.a. Camille Saint- Saëns, Edward Elgar, Léon Bours, Peteris Vasks en David Lang. Aangevuld met een muzikale verrassing. Dit bijzondere muzikale uitstapje beleeft haar Nederlandse première.

Aan het jubileumprogramma werken mee:
Jacco Lamfers op piano
strijkersensemble Con Legno van de Zeeuwse muziekschool
En dat alles onder leiding van dirigent Pim Overduin.
Kaarten €15
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

 

www.cantaregoes.nl

Zondag 10 december: Wereldlichtjesdag

Geerteskerk, 18:15 uur

Elk jaar branden op de tweede zondag van december om zeven uur ’s avonds mensen wereldwijd kaarsjes ter nagedachtenis aan alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Op dat moment is heel voelbaar dat je niet alleen bent met je verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, en er wordt inmiddels wereldwijd gevolg aan gegeven. Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er op Wereldlichtjesdag dus een etmaal lang steeds ergens anders op de wereld kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Voor meer informatie: wereldlichtjesdag | (wereldlichtjesdaggoes.nl)